Geslaagd, en dan?

Geslaagd voor het motorrijbewijs

Als je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je de dag daarna je rijbewijs aanvragen  linkicon bij de gemeente waar je woont. 

VEILIGHEID

LET OP: Door je korte arm ben je rijgeschikt onder bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld met een prothese en op een aangepaste motor). Deze voorwaarden worden met codes op je rijbewijs aangegeven. Je mag alleen rijden als je aan deze voorwaarden voldoet. Rijd je bijvoorbeeld toch een keer op een niet aangepaste motor, en word je aangehouden of raak je betrokken bij een ongeluk, dan kan dit grote gevolgen hebben, ook financieel. Je bent dan namelijk niet verzekerd.

Eigen motor laten aanpassen

Je kunt je eigen motor via MMvG door een motoraanpasser laten aanpassen. Meestal zal de aanpassing dan uitgevoerd worden door Albert Lukens  linkicon, die ook aanwezig is op de spreekuurdagen van de MMvG. De bedieningselementen worden dan net zo geplaatst als op de lesmotor waarmee je examen hebt gedaan.
De kosten van de aanpassing(-en) kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van wat er moet worden aangepast en hoe gemakkelijk dit op jouw motor gerealiseerd kan worden. Vraag de motoraanpasser vooraf om een offerte.

Keuring RDW en motorverzekering

De motor moet na aanpassing gekeurd worden door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)  linkicon. Dit kan bij één van de keuringsstations of bij jou thuis. Als je de motor hebt laten aanpassen via Albert Lukens dan wordt de keuring door hen geregeld.
Je hoeft niets te melden bij je motorverzekering; dit is pas nodig bij uitgebreidere aanpassingen zoals bij het ontbreken van beide handen.