Solliciteren kun je leren

Er is veel informatie over solliciteren te vinden op internet. We geven je hier een paar suggesties. Als je behoefte hebt aan begeleiding of ondersteuning kijk dan bij ‘Wie kan mij hier bij helpen?’.

  • Opeigenbenen.nu  linkicon is een website voor jongeren met een beperking over de overstap naar volwassenheid. Hier vind je veel informatie over allerlei thema’s, waaronder het thema werk  . Er staat ook een artikel op met als titel: “Wat vertel je?”  linkicon.
  • Op de website Wijzer Werk en Gezondheid  linkicon van Stichting Welder vind je veel informatie en tips over solliciteren met een beperking. 
  • Stichting Welder heeft ook een boekje uitgegeven met de titel Solliciteren en gezondheid, o.a. over wat wel of niet vertellen, zelfonderzoek, netwerken, brief, cv en sollicitatiegesprek. Het is een zelf-doe gids met oefeningen, te koop via de webshop van blikopwerk.nl.  linkicon
  • Algemene sollicitatietips over o.a. cv, sollicitatiebrief, gesprek voeren en online solliciteren vind je op werk.nl (website van UWV)  linkicon. Hier vind je ook online trainingen  linkicon, o.a. voor solliciteren, netwerken en inzetten van social media. 
  • Bizzerd.work is een app waarin je al jouw gegevens over opleiding en werk bij elkaar op één plek kunt bewaren. Er is ruimte om – naast je cv en personalia - iets over jezelf te vertellen en je kunt ook informatie van bijvoorbeeld school, stagebedrijf, jobcoach of UWV toevoegen. Bekijk hoe het werkt in dit filmpje op de website van bizzerd.com   linkicon .